27.4.12

| efterlysning |


Är det någon som vet var man köpa en sån här tjusig dryckesbehållare?
Jag har hittat den här på Pottery Barns hemsida, men dom skickar inte såna till Sverige.
Tänk vilken perfekt grej till varma sommardagar, så hojta till om ni vet var man kan hitta den!

Bild: Pottery Barn

25.4.12

| ballerina closet |



Och så äntligen kom dom.
Dom är lika fina som på bilderna och jag har redan hunnit inviga dom på helgens barnkalas.

24.4.12

| lista från kalaslotta |


Jag har fått en utmaning som man inte gör på en minut, men nu har jag lite tid över. Så tack fina KalasLotta för den roliga utmaningen!

Här är reglerna:
- Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.
- Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
- Create 11 new questions for the people you tag to answer.
- Go to their page and tell them they’ve been tagged!
- Do not tag back to the person who has already tagged you.

1. Sverige med fyra ord?
Omväxlande, tryggt, rent & hemma.
 
2. Tre saker du är bra på(här har vi lämnat Jante bakom oss och frossar i att klappa oss själva på axeln).
Läsa böcker, fota och skriva.

3. Din stil i max tre ord.
I desperat behov av nytändning.

4. Om du har hälsan, hur ser ditt liv ut om 10 år?
Då bor jag i hus och har förhoppningsvis fått adoptera flera barn. Jag tror att jag jobbar med samma sak som idag (flygbranschen) men kanske mer administrativt. Jag har avverkat en hel del av mina drömresemål, såsom USA, Mexico och Australien.

5. En vecka på en alptopp med gassande sol och magisk snö eller en vecka på en
vit beach med paraflaxdrinkar?

Lättaste frågan! Det blir en vecka på en vit playa med turkost vatten!

6. Din mamma är mest stolt över att...?
Att jag lyckades sluta röka.

7. Du är mest stolt över att...?

Att jag inte gav mig när jag träffade C. Jag visste att han var mannen i mitt liv (klyscha men såå sant) och jag var nästan tvungen att började stalka honom innan han fattade samma sak som jag redan visste. Han har fått mig vilja bli en bättre person & jag tror att jag har blivit det tack vare honom.

8. Morgon eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska, kan var uppe hur länge som helst. Rimmar ganska illa med tanke på mitt jobb, börjar vid 6:00-tiden som tidigast, men det funkar på något konstigt sätt.

9. Ditt bästa tips till ungdomar som är skoltrötta och allmänt tonårsdeppiga?
Jag var nog en av dom där skoltrötta/tonårsdeppiga tjejerna och har ofta funderat på vad någon skulle kunna ha sagt för att jag skulle gjort andra val i livet och kan inte för mitt liv komma på vad det skulle ha varit.
Jag tror att bara man har en uthållig familj i ryggen och en stark självkänsla så löser sig det mesta och vill man inte plugga i tonåren kan man spara det till längre fram i livet istället.

10. Kommer du aldrig tillåta att dina barn gör?

Kan man förbjuda sina barn att göra något man inte vill? Jag tror inte det tyvärr, jag tror att man måste få göra sina egna misstag och lära sig av dom. Däremot skulle jag nog försöka vara öppen med vad jag har lärt mig av mina misstag och att ens barn kanske är lite smartare än vad man själv var många gånger.

11. Om vi skulle ses, vad skulle vi göra då?

Ojoj, vilken heldag det skulle bli! Jag tror nog att vi skulle ta en dag i the Hamptons, chilla på stranden och äta lunch på något av alla fina ställen du har visat i din blogg.
På kvällen skulle vi åka till NY, gå på någon härlig restaurang och sen köra en liten barrunda med en massa goda drinkar och en massa tjejsnack!

Mina frågor:
1. Vad skulle du helst vilja jobba med?
2. Var i världen skulle du helst vilja bo?
3. Om du ska bjuda på middag, vad bjuder du på då (recept ger extra plus:)?
4. Vad har du helst på dig om du ska festa och vill vara lite extra fin?
5. Ditt bästa träningstips?
6. Din bästa bok du har läst?
7. Om du skulle gifta dig, hur skulle ditt drömbröllop se ut?
8. Ditt drömresemål?
9. Vad gör du när ingen ser dig?
10. Har du några tatueringar (plats & beskrivning tack)?
11. Om vi skulle ses, vad skulle vi göra?
Jag härmar Lotta, tycker det är en superbra fråga!

Så kom igen nu finisar, hoppas ni antar utmaningen!

| när livet kommer ikapp en |

Kan detta vara något som gör en friskare? Gott är det ialla fall

Jaha, då var jag sjuk igen.
Förkyld, superont i halsen och som pricken över i, en vagel i ögat. Hoppas på en snabb bättring, vill inte vara sjuk! Jag har en massa annat att göra, fira min fina syster som fyller år, packa, planera flytten (1 vecka kvar!) & hänga med Erika imorgon.

| fina s |


♡ GRATTIS FINA S - JAG ÄLSKAR DIG ♡

21.4.12

| en god gärning |

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Foto: © UNICEF/Asselin

20.4.12

| jobb |

Denna vecka har nästan bara varit jobb, har hunnit med ett par lunchträffar också. Jag har dessutom fått mina fina skor från Ballerina Closet, lägger ut en bild i helgen på dom.
Nu är det fredag & jag jobbar ikväll, men helgen är helt jobbfri!
Trevlig helg!

19.4.12

| push play |



Jag hittade den här hos Minna, ni bara måste se den, det är 1.46 minuter som ni inte kommer glömma i första taget, jag lovar.

17.4.12

| söndagshäng |

Anna, Challe, Moa, Karolina & Smulan - hur snygga?

Ceasarsallad & blåbärspaj med vaniljsås

Vilken härlig helg det blev trots skitvädret! Jag var rätt tacksam för att våra sommardäck är inlåsta i ett förråd annars hade vi nog inte kunnat ta oss någonstans i lördags..
I lördags var jag & några kompisar och fikade hemma hos en av min äldsta vänner och hängde där hela eftermiddagen. Det var nästan som när vi var yngre, den stora skillnaden är att alla har barn som är minikopior av sina fina mammor!
I söndags fortsatte vi i samma anda, körde lunch med fina Blombergarna & co hos Challe. Alltid lika mysigt att ses & nästa gång blir det grill hos oss!

16.4.12

| countdown |

Hörrni, det börjar närma sig.
Om bara ett par veckor ska vi flytta från vår lilla 1:a på 20 kvm och flyttar till vårt fina (nåja, snart så i alla fall) radhus.
Vilken omställning det kommer bli, inte minst med att ha en egen trädgård! Jag kanske inte är superkänd för mina gröna fingrar, men med vilja och lite assistans kommer man långt!

Jag längtar till vår första ljumna sommarkväll på terassen med en nygrillad biff och ett kallt glas rosé. Säg till om ni vill komma förbi, ni är så välkomna!

Bilden har jag lånat här

15.4.12

♡ olivia ♡

♡ Grattis på namnsdagen finaste Olivia

14.4.12

| helgen |

Detta vaknade vi upp till förra lördag, hoppas det blir finare väder denna helg

Denna vecka har känts väldigt lång, men nu är det äntligen helg & jag är ledig. Har inga speciella planer mer än att träffa lite kompisar, dricka massa vin & äta god mat. Jag hoppas på lite sol så man kan få lite lite färg i ansiktet, det vore trevligt att få lite hudfärg istället för det här gråtvita man dras med.

Vad ska ni göra i helgen?

Update: Joraserrusåatt..inte gnutta sol bara en massa snö? Inte klokt att det ska snöa nu när det ska vara vår! Det är nu man är tacksam för att sommardäcken är inlåsta i ett förråd som man inte kommer åt förrän i maj...

13.4.12

| håll tummarna för guds skull |


Vilket tips jag fick av fina Sandra!
Solresor har en supertävling för alla som gillar att blogga & resa och vem gör inte det liksom? Jag tänker i alla fall vara med och tävla om chansen att få bli deras resereporter under 1 vecka i sommar.
Det vore ju ett perfekt avbrott i renoveringen (japp, mina vänner, där har ni mina semesterplaner) och slippa målarburkar, byggdamm och gammalt spackel.

Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter på Cypern, Kreta, Spanien eller i Kroatien under en vecka. Vill du också ansöka så gör du det här.

11.4.12

| ballerina closet |

En av mina favortibloggerskor har precis haft en tävling i samarbete med Ballerina Closet där man kunde vinna ett par ballerinaskor lagom till sommaren. Jag var så klart med och tävlade och hör ni, jag vann! Jag valde dom fina Moonrise Strike och jag hoppas att dom är lika fina och sköna som utlovas. Det finns verkligen ballerinaskor för alla tillfällen i alla färger och utföranden, helst skulle man ju vilja ha ett par av varje..
Tack fina Minna!

10.4.12

| påsk |

Vilken härlig påskhelg vi har haft! I vanliga fall brukar vi vara på vårt landställe men i år stannade vi kvar i stan istället. Jag har blivit utbjuden på lunch av min fina man, ätit påskmiddag hos mamma, varit på bio och ätit sjukt god mat.

Som sagt så i torsdags drog Christian ut mig på lunch (det behövdes verkligen, låg sjuk hela förra veckan, så det var på tiden att jag kom ut & luftades), vi var på Riche, åt god mat, drack vin och tittade på en massa kändisar & snygga människor.

 På påskafton var vi hos mamma på påskmiddag. Vi var ca 16 personer, både familj, släkt och fina vänner. Vi åt räksmörgåsar till förrätt & lamm med hasselbackspotatis, gele, brysselkål och sås till varmrätt. Till efterrätt åt vi mintschokladtårta med polkaströssel (som jag bakade, det ni!). Gillar ni mintchoklad så är detta en tårta ni måste prova. Kom bara ihåg att inte låta den gå för länge i ugnen, den ska vara kladdig i mitten... Supersmarrig!
Som vanligt hade vi det supertrevligt med en massa skratt (vi skrattade så vi grät mer än en gång kan jag lova).

 I söndags var vi & åt sjukt bra kinamat på Ho's, jag tror nog att det är en av dom bästa kinesrestaurangerna i stan. Efter middagen  var vi på bio och såg "Hunger Games" och den var jättebra. Jag har läst alla böckerna och för en gångs skull så blev det en riktigt bra film. Se den!

Vad har ni gjort i påsk?

6.4.12

| marknad i Milano |

Marknadsdags

 Fina statyer

Lite ankor

Vackra böcker (hade jag haft plats så hade jag köpt typ alla)

Honom har jag redan köpt

Hallå, var är vattnet?

 Kaffekvarnar för alla smaker

Fina ramar

Ett par fina siffoner hade jag gärna tagit med hem.

Sista söndagen i månaden är det en marknad i Navigli, dit åkte vi och frestades av alla fina saker som fanns att köpa. Längs hela kanalen var det olika stånd där man kunde fynda kläder, möbler, smycken, tavlor, dukar, porslin, väskor, skor... Det var en massa folk, strålande sol och Navigli var ganska mysigt område.
Vi köpte inget, men vi åt världens godaste pizza.

4.4.12

| bella Milano |

Milano är framför allt känd för den vackra katedralen "Duomo di Milano". Den började byggas på 1300-talet och blev klart någon gång på 1800-talet. Den är enorm inut, rymmer ca 40 000 personer.

Den är så vacker inuti med sina välvda tak, statyer och tavlor (synd att bilder inte kan göra den riktigt rättvisa)

Jag tände ljus för dom vi saknar

Katedralen är enorm

Den är lika vacker utanpå som inne tycker jag

Vi tog en sväng i Galleria Vittorio Emanuele, där finns en mängd butiker och caféer, alla lika dyra men roliga att titta på

LVs skyltning var supercool

Kolla alla fina färger

Jag älskar alla fina hus i Milano, synd att italienarna ibland inte är bättre på att ta hand om dom

Breraområdet är härligt att flanera runt i, alla gulliga gränder och mysiga uteserveringar

Om insidan är lika fin som utsidan, etta tjing att bo där

Christian prutar på italienska

Fler fina hus

Hej då fina Milano!

2.4.12

| forza milan |

Min fina Christian.
Anledningen till att vi var i Italien var framför allt för att kolla på Milan-Roma, eftersom det var en del av Christians 40-årspresent
(ja, jag är världens bästa fru). Så klart köpte vi Zlatans tröja

Tickets to heaven

Ser ni hur jag håller i mig och lutar mig bakåt?
Vi satt sinnessjukt högt upp, jag fick nästan svindel, men vande mig
efter ett tag som tur var.

Utsikten från våra platser

 Sen började matchen

Klacken var som galna när Zlatan gjorde första målet, vilken sjuk stämning det var, så häftigt! Om ni får chansen, gå & se en sån här match någon gång

 Sen gjorde Zlatan ett till mål (jag & Christian fick varsitt)

Det var så mäktigt! 60 000 pers som skrek:
"Zlatan Ibrahimovic"!!

 Hög på Zlatan

 Kungen av Milano

Hej hej, här är vi!